MATKATAVARAT

RUUMASSA KULJETETTAVA MATKATAVARA

Lentolippuun sisältyy 1 ruumaan menevä matkalaukku (1 PC). Aikuisella ja lapsella voi olla mukana yksi laukku, joka saa painaa enintään 20 kg. Alle 2-vuotias lapsi, jolle ei ole varattu omaa istuinpaikkaa, saa kuljettaa ruumassa lastenrattaat sekä 10 kg painavan laukun. Pakkaa koneen ruumaan menevät rattaat ja vaunut suojapussiin. Kahden matkustajan yhteinen matkalaukku ei saa painaa yli 32 kg. Sallitun matkatavaramäärän ylittävistä kiloista perimme ylipainomaksun.

KÄSIMATKATAVARAT

Matkustamoon saa ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino on 8 kg ja ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm.

Lapsi, jolle on varattu oma istuinpaikka, saa ottaa matkustamoon yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäispaino on 8 kg ja ulkomitat ovat enintään 56 x 45 x 25 cm.

Alle 2-vuotias lapsi, jolle ei ole varattu omaa istuinpaikkaa, ei saa ottaa koneeseen käsimatkatavaraa.

Matkustamon rajallisen säilytystilan takia voimme joskus joutua pyytämään matkustajia laittamaan käsimatkatavaransa ruumaan.

Huom.Turvallisuussyistä ei käsimatkatavaroihin saa pakata teräviä esineitä kuten veitsiä, saksia tai luistimia. Turvatarkastuksessa poistetaan vaaralliset esineet.

Nesteiden kuljetusta käsimatkatavaroissa on rajoitettu kaikista EU-maista sekä Islannista, Norjasta ja Sveitsistä lähtevillä lennoilla. Yksittäinen nestepakkaus saa olla kooltaan enintään 100 ml ja kaikkien nestepakkausten on mahduttava litran kokoiseen läpinäkyvään ja suljettavaan muovipussiin.

Lisätietoja turvatarkastusohjeista saat Finavian sivustolta ja EU-määräyksistä Ilmailuhallinnon sivustolta. Muissa maissa, kuten Kiinassa, Thaimaassa ja Yhdysvalloissa, saattaa olla vastaavia rajoituksia.

ERIKOISMATKATAVARAT

Erikoismatkatavaroista, kuten golfbägistä ja muista harrastusvälineistä peritään lisämaksu ja niistä on ilmoitettava jo matkaa varatessa. Voit maksaa ylipainomaksut ja erikoismatkatavarat joko etukäteen varauksen yhteydessä tai lentokentällä. Asiakaspalvelumme auttaa snowbird@snowbird.fi tai puhelin 046 920 1000.

LEMMIKKIELÄIMET

Emme kuljeta lemmikkieläimiä, lukuunottamatta avustavia koiria.

VAARALLISET AINEET

Sellaiset aineet, jotka matkustajan mukana tai matkatavarana voivat aiheuttaa vaaraa terveydelle, turvallisuudelle, omaisuudelle tai ympäristölle luokitellaan vaarallisiksi aineiksi. Vaarallisiksi katsottujen aineiden kuljettaminen ilmaliikenteessä on tiukasti säädeltyä maailmanlaajuisesti, myös kaikilla Snowbirdin lennoilla.

Lisätietoa turvallisuutta koskevista asioista löytyy Finavian ja TraFin verkkosivuilta.

PYÖRÄTUOLIT

Kuljetamme liikuntarajoitteisten matkustajien liikkumisapuvälineet ruumassa ilman veloitusta. Ne on ilmoitettava jo lentoja varattaessa. Paikkoja on rajoitetusti.

Tarvitsemme ennakkoon seuraavat tiedot:

 • Otatko mukaan oman pyörätuolisi?
 • Onko se käsi- vai sähkötoiminen, onko se kokoontaitettava?
 • Onko siinä kuiva- vai märkäakku? Tarvitsemme myös akun irrottamisohjeet, jos asiakkaan oma kommunikointi on vaikeaa johtuen kielellisistä tai muista syistä.
 • Pyörätuolin mitat kokoon taitettuna (pituus x leveys x korkeus).
 • Tarvitsetko apua lentoasemalla vai pystytkö siirtymään itse lähtöselvityksestä lähtöportille?
 • Pystytkö siirtymään itse pyörätuolista koneeseen tai tarvitsetko kantotuolia?
 • Haluatko käytävä vai ikkunapaikan?


ENNEN LENTOA

LÄHTÖSELVITYS

Lentoasemalla.

LENTOASEMALLA

Porttialueelle siirrytään turvatarkastuksen kautta. Turvatarkastuksessa sinun tulee luovuttaa käsimatkatavarasi, päällystakki ja kannettava tietokone liukuhihnalle läpivalaistavaksi.

Turvatarkastuksessa sinun tulee todistaa jollakin seuraavista tavoista, että olet matkustamassa saman päivän aikana:

Suomesta lähtiessäsi sinun tulee esittää jokin seuraavista:

 • e-lipun tuloste
 • tekstiviestinä tai sähköpostina tullut varausvahvistus matkapuhelimesta tai kannettavalta tietokoneelta näytettynä
 • lähtöselvityksestä tai automaatista saatu tarkastuskortti, internetistä tulostettu tarkastuskortti tai mobiilitarkastuskortti.

Suomen ulkopuolisilla lentoasemilla käy ainoastaan tarkastuskortti, se voi olla tekstiviestinä, mobiilitarkastuskorttina tai internetistä, lähtöselvitysautomaatista tai -tiskiltä tulostettu tarkastuskortti riippuen lentoasemasta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on tarjolla erilaisia palveluita. Kaikki aseman palvelut on esitelty Helsinki-Vantaan lentoaseman verkkosivuilla.


LENNOLLA

Ruokatarjoilu:

 • Kotimaa yli 1h lennoilla snack, kahvi/tee/vesi/mehu
 • EU yli 3h lennoilla lämmin/kylmä ateria, kahvi/tee
 • Alkoholijuomat maksullisia kaikilla reiteillä.

LENNON JÄLKEEN

Mikäli matkatavarasi on vahingoittunut/kadonnut, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä välittömästi kohteen tulopalveluun.